Bo i Annedal

Annedal är ett nybyggt bostadsområde i stadsdelen Bromma i Stockholm. Det fantastiska läget med närhet till både Stockholms innerstad, naturen och Bromma flygplats gör området mycket attraktivt och många drömmer om att få flytta hit. Annedal ligger vid Bällstaån mitt i grönskan och har flertalet parker och naturområden alldeles i närheten. Området är resultatet av ett samarbete mellan över tjugo byggföretag som tillsammans skapat 2500 nya bostäder, både bostadsrätter och hyresrätter. De första invånarna flyttade in redan 2011 men först i år ska området stå helt färdigt. Området är lugnt och tryggt och affärer, caféer och kollektivtrafik finns inom räckhåll. Det här är helt enkelt ett drömboende för de flesta.

Barnfamiljer har mycket att hämta i området eftersom där finns ett flertal förskolor samt grundskolan Mariehällsskolan, men alla som vill bo trygg och naturnära kommer att trivas i området. Platsen förbinds med broar till Sundbyberg vilket innebär att du som boende har shopping, caféer, restauranger och dessutom både tunnelbana och pendeltåg bara tio minuter bort. Tvärbanans närmsta hållplats heter Bällstabro och ligger också den på gångavstånd. Området har en fin strandpromenad längs Ulvsundasjön som namnet till trots inte är en egen sjö utan en del av Mälaren. Det finns inte möjlighet att hyra egna båtplatser i Annedal men Sundbybergs båtklubb ligger nära och så även Bällstavikens motorbåtsklubb.

Långa kötider för drömboende i Annedal

I Annedal finns allt från radhus till sextonvåningars höghus, vilket betyder att du har stor chans att hitta just ditt drömboende i området. Men för att få en hyresrätt krävs att du har mycket lång kötid. Den genomsnittliga kötiden för en etta ligger i nuläget nämligen på hela 27 år. Men de flesta bostäder i området är bostadsrätter, så den som inte planerar att vänta på sitt boende riktigt så länge gör klokt i att kontakta en mäklare. Lägenheterna här är inte billiga men det blir en investering som är väl värd pengarna, här kommer du förmodligen att vilja bo kvar länge!

Annedal ligger när Ulvsundasjön