Området

Området Annedal är en del av Bromma i Stockholms kommun. Det ligger vid ett fint naturskönt område och tvärs över gatan hittar man kända Solvalla travbana. Området är på stark frammarsch och redan de närmaste åren ska en stor mängd bostäder byggas. Både bostadsrätter, hyresrätter och radhus. Byggnationen görs av ett antal företag och kommer successivt att arbeta mot målet på 2000 nya bostäder. Detta projekt har varit på tapeten länge och redan 2012 hölls det en bostadsmässa i Annedal för att inviga de nya byggnationerna och man fick då besök av dåvarande bostadsministern för att cementera de nya planerna.

Det nya området Annedal har designats med stort fokus på att skapa allmännyttiga platser i den grönskande naturen runt Bällstaån. Redan från början har ambitionen varit att anlägga parker och att bevara den sköna naturen, samtidigt som man vill skapa säkra utrymmen för motion och lek runtom i grannskapet. Här kan man nu ta en promenad och en fika vid den vackra strandpromenaden. Det är trevligt att titta på båtarna, innan man beger sig vidare till Marabouparken som ligger vid andra sidan ån. Där hittar man allt från en mycket vacker trädgård till en plaskdamm och ett otroligt populärt café.

Området Annedal, med naturskön stadskänsla

Mitt i Annedal ligger Annedalsparken, där det finns både pulkabacke, gungor och klätterträd samt en mycket fin skog att leka och träna i. I området finns det även två närbutiker, två gym och ett antal restauranger, inklusive en tapasrestaurang och en pizzeria. Annedal är ett projekt på framfart och det är lätt att förstå varför den välplanerade natursköna delen av Bromma har blivit så populär. Med mycket att erbjuda och med nya och moderna bostäder har de dock fått kritik för höga priser och det har lyfts på ögonbryn åt att platsen kommer vara en arbetsplats länge till. Men smakar det så kostar det och Annedal är bra. Riktigt bra.

Området Annedal är ett fint nybyggt område i Bromma